Winkelwagen

Totaal excl. BTW: € 0,00 /mnd
Totaal incl. BTW: € 0,00 /mnd
Bestelling Afronden

.org domeinnaam

Controleer de beschikbaarheid van je gewenste domeinnaam


.org domeinnaam

De .org domeinnaam is een van de oorspronkelijke generieke top-level domeinextensies (gTLD's) die in 1985 werd geïntroduceerd. "Org" staat voor "organisatie" en de .org-domeinnaam werd oorspronkelijk bedoeld voor non-profitorganisaties, liefdadigheidsinstellingen, openbare diensten en andere organisaties zonder winstoogmerk.

Tegenwoordig kan echter iedereen een .org-domeinnaam registreren, ongeacht het winstoogmerk. Het is een veelgebruikte extensie voor allerlei soorten organisaties, inclusief non-profitorganisaties, bedrijven, overheidsinstellingen, communities, en individuen die zich willen associëren met een organisatorisch imago.

De .org-domeinnaam wordt wereldwijd erkend en heeft vaak een betrouwbaar en gerespecteerd imago. Veel bekende organisaties, zoals non-profitorganisaties en internationale instellingen, gebruiken .org voor hun websites.

Het gebruik van een .org-domeinnaam kan voordelen bieden voor organisaties die non-profit- of gemeenschapsgericht zijn, omdat het de associatie met non-profitorganisaties en openbare diensten versterkt. Het kan ook geschikt zijn voor bedrijven en individuen die willen laten zien dat ze een organisatorische of gemeenschapsgerichte focus hebben.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel .org oorspronkelijk was bedoeld voor non-profitorganisaties, het nu een breed scala aan toepassingen heeft en openstaat voor iedereen. Bij het kiezen van een domeinnaam is het altijd verstandig om te overwegen welke extensie het meest geschikt is voor jouw specifieke doelen en doelgroep.

Registreer nu je eigen .org domeinnaam voor slechts € 1,15 per maand.

Extensie Prijs
.org € 1,15 /mnd