Winkelwagen

Totaal excl. BTW: € 0,00 /mnd
Totaal incl. BTW: € 0,00 /mnd
Bestelling Afronden

.net domeinnaam

Controleer de beschikbaarheid van je gewenste domeinnaam


.net domeinnaam

De .net domeinnaam is een van de oudste en meest gevestigde top-level domeinextensies (TLD's) op het internet. "Net" staat oorspronkelijk voor "network" en was oorspronkelijk bedoeld voor organisaties die betrokken waren bij netwerkinfrastructuren en -diensten. Tegenwoordig kan echter iedereen een .net-domeinnaam registreren.

De .net-domeinnaam werd geïntroduceerd in 1985 en wordt beheerd door de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN). Het staat open voor registratie door individuen, bedrijven, non-profitorganisaties en andere entiteiten over de hele wereld. Hoewel .net oorspronkelijk gericht was op netwerkgerelateerde organisaties, wordt het nu gebruikt voor verschillende soorten websites.

De .net-domeinnaam wordt vaak gezien als een alternatief voor .com-domeinnamen, vooral wanneer de gewenste .com-domeinnaam al bezet is. Het heeft een wereldwijde erkenning en wordt vaak geassocieerd met technologie, internetdiensten, hostingbedrijven en andere online services.

Het gebruik van een .net-domeinnaam kan een goede keuze zijn voor websites die gerelateerd zijn aan technologie, internetdiensten of netwerkinfrastructuur. Het heeft een solide reputatie en kan vertrouwen en geloofwaardigheid uitstralen naar gebruikers.

Het is echter belangrijk op te merken dat als je een .net-domeinnaam overweegt, het altijd verstandig is om ook te controleren of de gewenste domeinnaam beschikbaar is als een .com of andere relevante TLD's, om ervoor te zorgen dat je de beste keuze maakt voor jouw website.

Registreer nu je eigen .net domeinnaam voor slechts € 2,10 per maand.

Extensie Prijs
.net € 2,10 /mnd