Winkelwagen

Totaal excl. BTW: € 0,00 /mnd
Totaal incl. BTW: € 0,00 /mnd
Bestelling Afronden

.eu domeinnaam

Controleer de beschikbaarheid van je gewenste domeinnaam


.eu domeinnaam

De .eu domeinnaam is de top-level domeinextensie (TLD) voor de Europese Unie. Het is bedoeld voor individuen, organisaties en bedrijven die actief zijn in de Europese Unie of die een sterke band hebben met de EU. Het werd gelanceerd in 2005 en wordt beheerd door EURid, een non-profitorganisatie die verantwoordelijk is voor het beheer van de .eu-domeinnaam.

Om in aanmerking te komen voor een .eu-domeinnaam, moet de registrant voldoen aan bepaalde criteria. Ze moeten een natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie zijn die gevestigd is in een EU-lidstaat, een EER-lidstaat of Zwitserland. Indien de registrant buiten de EU is gevestigd, moet deze een vestiging in de EU hebben.

Het gebruik van .eu-domeinnamen is populair onder bedrijven en organisaties die zich richten op de Europese markt of die hun Europese identiteit willen benadrukken. Het biedt een herkenbare en vertrouwde extensie voor websites die zich associëren met de Europese Unie.

Het is belangrijk op te merken dat na de Brexit, het Verenigd Koninkrijk geen toegang meer heeft tot het registreren van nieuwe .eu-domeinnamen. Bestaande .eu-domeinnamen die vóór de Brexit door Britse entiteiten waren geregistreerd, blijven echter geldig tot de huidige registratieperiode afloopt.

Al met al is de .eu-domeinnaam een geschikte keuze voor diegenen die zich willen richten op de Europese markt en een verbondenheid met de Europese Unie willen uitdragen.

Registreer nu je eigen .eu domeinnaam voor slechts € 0,95 per maand.

Extensie Prijs
.eu € 0,95 /mnd